Armel Job

Belgium, Vallónia – Brüsszel

Egy nő, akit szerettem

Ford.: Tótfalusi Ágnes

Felolvassa:

Vranyecz Artúr

Helyszín:  Belga Étterem és Söröző

Debrecen, Piac u. 29.

logo_wbi_noir_haute_resolution.png
belga etterem_logo.jpg

Armel Job (1948) a belgiumi Heydben született. Családja szűkös körülmények között élt, de az otthon légkörét a vallon kultúra szeretete hatotta át. Job a liège-i egyetemen diplomázott klasszikus filozófiából, tanári szakon. Húsz éven át görög és latin nyelvet tanított egy gimnáziumban, amelynek később az igazgatója lett. A párizsi székhelyű Robert Laffont kiadó adja ki a műveit. A regényeken kívül színműveket is ír. 2012-ben megalapította a legjobb francia nyelvű második regény díját, amelyet több mint kétezer olvasó ítél oda az íróknak. A Vallon Nyelvi és Irodalmi Királyi Akadémia tagja.

 

Egy nő, akit szerettem

Claude, a magányos fiatalember minden szombaton meglátogatja az egyetlen embert, akivel mindig szívesen találkozik: nagybátyja özvegyét, Adrienne-t. Adrienne ötvenöt éves, és gyakorlatilag soha nem lép ki szép vidéki villájából. Kedvessége és szépsége nagy hatással van Claude-ra.

Egy napon Adrienne megemlíti, hogy van egy titka, amelyet szívesen megosztana Claude-dal, ám ő elhárítja az ajánlatot. Néhány héttel később az egyik látogatása során holtan talál rá Adrienne-re, aki furcsa körülmények között vesztette életét. Claude csak ekkor ered Adrienne titkának nyomába, és lassan feltárul előtte, ki is volt a nő, akit szeretett…

Armel Job többi regényéhez hasonlóan az Egy nő, akit szerettem egy olyan műfajba vezeti el az olvasót, amelynek Job igazi szakértője: a vallon földön játszódó lélektani thrillerbe. Armel Job egy másik nagy francia nyelvű belga bűnügyiregény-író, Georges Simenon méltó örököse.

Stéphane Carlier oktatási és kulturális ügyvivő, Wallonie – Bruxelles International

Helyszín

Belga Étterem és Söröző

A Belga jelenleg a debreceni társasági élet egyik fő központja. Nyáron a belső kerthelyiség, az itt található látványkonyha és játszótér, illetve a Piac utcai korzóra kihelyezett, élőzenés rész jelenti legfőbb vonzerejét. Debrecenben itt fogyasztható a belga sörök legszélesebb választéka, illetve egyedüli „lelőhelye” olyan különlegességeknek, mint a rózsaborsos bélszínjava, vagy a különböző steakek. Az étterem alsó szintje több kisebb-nagyobb teremből áll, így minden asztaltársaság megtalálhatja a számára legfelelőbb helyiséget. A felső szinten 9 szobás exclusive boutique hotel áll a pihenni vágyók rendelkezésére.

 

20 fő / WC van / nem akadálymentes

IMG_20190227_103706.jpg
FB.png
Insta.png
Youtube.png