Clara Sánchez

Spanyolország

Lépj be az életembe

Ford.: Dornbach Mária

Felolvassa:

Kubik Anna

Ikon_Vektoros_logó.jpg

Helyszín: Ikon Étterem

Debrecen, Piac u. 23.

Clara Sánchez (1955) Guadalajarában született, egyike a nemzetközileg leginkább elismert spanyol íróknak. A Complutense Egyetemen spanyol filológia szakon diplomázott, majd irodalomtanárként különböző iskolákban, illetve az Országos Távoktatási Egyetemen (UNED) adott órákat. Regényeivel elnyerte a legnevesebb spanyol irodalmi díjakat – Alfaguara, Nadal és Planeta díjak –, zömüket különböző nyelvekre lefordították, így például magyarra is.

 

Lépj be az életembe

(Park Kiadó, 2015)

Mi rejtőzik a csend, a sírás, egy pillantás mögött? Az ösztön az, ami Verónicát arra az elhatározásra készteti, hogy felkutassa saját családtörténetét és kiderítse, mi áll a háttérben. A kezdő lépést egy fénykép felfedezése adja, amelynek hátoldalán egy név áll: Laura.

A regény egyes szám első személyben íródott két elbeszélővel – Clara Sánchez fejezetről fejezetre ismerteti meg az olvasóval a második főszereplőt és a család történetében lappangó titkot.

A titoknál sokkal nyugtalanítóbb tud lenni, ha az ember csupán sejti létezését. Clara Sánchez regénye így válik letehetetlenné, az írónő mesteri elbeszélésmódjának köszönhetően. Várunk, hogy megoszthassuk veled irodalmunk legjavát.

Javier Valdivielso Odriozola, a Cervantes Intézet igazgatója

Helyszín

Ikon Étterem

 

Az Ikonnal egy olyan vidéki éttermet álmodtunk meg, ahol bár az ételsor magyaros alapokra épül, mégis sikerül belecsempésznünk egy kis fine bistro stílust. Fontosnak tartjuk, hogy olyan hely legyünk, ahol a vendég az első pillanattól a távozásig maradandó élményt kap. Meggyőződésünk, hogy a magyar gasztronómia számtalan lehetőséget rejt. Az Ikon étlapján elsősorban a helyi alapanyagok adta sokszínűséget törekszünk bemutatni, figyelembe véve a lokális értékeket, igényeket és a szezonalitást. Szeretnénk hagyományos ízeket felidézni, megjelenésükben picit újragondolva.

 

20 fő / WC van / akadálymentes

Ikon_3.jpg
FB.png
Insta.png
Youtube.png

© Irodalom éjszakája 2020 Minden jog fenntartva. A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.