Ana Maria Sandu

Románia

Ölj meg!

Ford.: Koszta Gabriella

Felolvassa:

Mészáros Ibolya

Helyszín: Debreceni Művelődési Központ

Debrecen, Kossuth u. 1.

debrMuvKozpont.png

Ana Maria Sandu (1974) a szépirodalom mellett újságírással is foglalkozik, több neves irodalmi folyóirat szerzője és szerkesztője. 2003-ban jelent meg Egy Chelbasan emlékiratai című terjedelmes epikus költeménye. Az Ölj meg! című második regényét, mely magyarul is megjelent, további három regény követte. Tíz éve Svetlana Cârstean költőtársával létrehozta az „Olvasás-inkubátor” oktatási-irodalmi projektet, amely az olvasást népszerűsíti fiatalok körében.

 

Ölj meg!

(Vince Kiadó, 2018)

Az Ölj meg! két nő kapcsolatáról szóló izgalmas és bensőséges hangvételű regény. A hatvanas éveiben lévő idősebb nő maga mellé veszi Ramonát, a kiszolgáltatott diáklányt, majd annak fiatalságát kihasználva újraéli élete szerelmi történeteit. A kezdeti békés együttélés gyorsan fullasztó érzelmi zsarolásba vált át, amiben a lányt fokozatosan megfosztják személyiségétől.

Ana Maria Sandu a fikció és a vélt realitás olyan egyedi és bonyolult hálózatát teremti meg, hogy elbizonytalanítson saját mindennapjaink valóságában is. Egyszerre elborzaszt és fogódzót nyújt...

Simona Tănăsescu, a Román Kulturális Intézet igazgatója

Helyszín

Debreceni Művelődési Központ

A város legnagyobb közművelődési intézményeként kiemelkedően gazdag közösségi – kulturális szolgáltatásokat, programokat kínál Debrecen és térsége lakóinak, közösségeinek és az idelátogató vendégeknek. A Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Közösségi Házában elsősorban nagyobb városi, régiós, országos, illetve nemzetközi rendezvényeket szervezünk. Folyamatos érdeklődés kíséri a Belvárosi Galériában rendezett képző-, ipar- és fotóművészeti kiállításainkat, a Pódiumteremben zajló művészeti, közösségi rendezvényeket, a versenyeket, előadásokat, konferenciákat.

 

180 fő/WC van/nem akadálymentes

Debreceni Művelődési Kp.jpg
FB.png
Insta.png
Youtube.png

© Irodalom éjszakája 2020 Minden jog fenntartva. A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.