Bruno Vieira Amaral

Portugália

Ma velem leszel a paradicsomban

Ford.: Lukács Laura

Felolvassa:

Tolnai Hella

Játék Céh_atlatszo_logo_jo.png

Helyszín: Játék Céh

Debrecen, Piac u. 26/b.

Bruno Vieira Amaral (1978) író, fordító, irodalomkritikus, szerkesztő. Első regényét, amely As Primeiras Coisas (Az első dolgok) címmel jelent meg 2013-ban, számos díjjal jutalmazták, többek között PEN Narratíva díjjal és José Saramago díjjal. 2016-ban a Ten New Voices from Europe írói közé választották. Második regénye, a Hoje Estarás Comigo no Paraíso (2017) (Ma velem leszel a paradicsomban) két díjat is hozott írójának: a Tabula Rasa díjat, és a portugál nyelvű irodalmak Oceanos díját. Műveit számos nyelvre lefordították.

 

Ma velem leszel a paradicsomban

(Scolar kiadó, 2019)

Bruno Vieira Amaral egy izgalmas nyomozás keretében annak nyomába ered, hogy miért és hogyan gyilkolták meg unokatestvérét, João Jorge-t a 80-as évek elején. Az elbeszélő e nyomozás segítségével felidézi a saját gyermekkorát, és a család, az apa, a szűk környezet ismerős alakjainak, a gyarmatokról többnyire kényszerűségből hazatérők sorsának bemutatásával próbálja rekonstruálni a történteket. A történések újraélésében, az emlékek mozaikszerű összeillesztésében a legkülönfélébb eszközöket használja az író: archív, levéltári dokumentumokat, bírósági aktákat, családtagok és barátok vallomásait, személyes élményeket és a fikciót hívja segítségül, hogy a szövevényes múltból kibogozza a fiú értelmetlen halálának okát.   

A Camões Intézet idén is örömmel vesz részt a nagyszerű Irodalom Éjszakáján Budapesten és Debrecenben, hogy magyar nyelven közvetítse a kortárs portugál irodalom legrejtettebb „titkait”.

João Miguel Henriques, a Camões Intézet Portugál Nyelvi Központ igazgatója

Helyszín

Játék Céh

A Játék Céh célkitűzése, hogy minden érdeklő számára közelebb hozza és elérhetővé tegye a társasjátékozás élményét, ezért boltunkban ingyenesen kipróbálhatók a játékok. A termékek eladásán túl kölcsönzéssel és rendezvények szervezésével, látogatásával és támogatásával is foglalkozunk. A társasjátékok személyiség és csapatfejlesztő mivoltához kétség sem férhet. A közösen eltöltött idő és megszerzett élmény nagyban hozzájárul nem csak egy család, de egy baráti társaság vagy munkahely összefogásához is. Ehhez kívánunk nagyon jó szórakozást, kellemes és kreatív időtöltést!

18 fő / WC van / akadálymentes

Jatek_Ceh_3.jpg
FB.png
Insta.png
Youtube.png

© Irodalom éjszakája 2020 Minden jog fenntartva. A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.