top of page
Magyarország_Bánki Éva.jpg
BÁNKI ÉVA

Magyarország

A róka és én

Felolvas: Mészáros Ibolya

2023. június 17.
Helyszín: Szabó Magda Emlékház udvara

Bánki Éva (1966) Nagykanizsán született. Író, költő, a romanisztika doktora, az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Károli Református Egyetem munkatársa. Első műve az Esőváros című családregény (2004), életműve fontos darabja 2015–2019 közötti regénytrilógiája (Fordított idő; Elsodort idő; Összetört idő). Legfrissebb kötetei: Át (versek, 2022), Petőfi-vírus (ifjúsági regény, 2023). Esszét és kritikát is közöl. Alkotásait német, olasz, szlovák, román, bolgár, lengyel és horvát nyelvre fordították.

A róka és én
A novella kötetben még nem jelent meg, 2022 őszén az ÚjNautilus irodalmi és társadalmi portál közölte.
Hogyan változtat meg sorsokat egy baleset? Hol hibázzuk el kapcsolatainkat? Min múlik a megértés? Bánki Éva írása egyénről, közösségről, belső-külső hatásokról, menekülésről, helykeresésről, reményről szól.

 

A Kulturális és Innovációs Minisztérium a külföldi magyar kulturális intézeti hálózat szakmai irányítójaként és a EUNIC magyarországi klaszterének tagjaként örömmel vesz részt az Irodalom Éjszakája idei programjában is, amely az előző évek eseményeihez hasonlóan ezúttal is színvonalas és értékteremtő programnak ígérkezik.

Csaba Gábor kulturális diplomáciáért felelős helyettes államtitkár, Kulturális és Innovációs Minisztérium

800_600nem-átlátszó.png
insta_bk.png
facebook_bk.png
youtube_bk.png
bottom of page