Bartók Imre

Magyarország

Jerikó épül

Felolvassa:

Wessely Zsófia

Helyszín: Vojtina  Bábszínház

Debrecen, Kálvin tér 13.

Vojtina_logo.jpg

Bartók Imre (1985) Budapesten született, kisebb megszakításokkal azóta is ott él. Filozófiát és esztétikát tanult, ösztöndíjas volt Bécsben, Berlinben és Wuppertalban. Monográfiát jegyzett Celanról és Rilkéről, számos kritikát írt kortárs irodalomról és képzőművészetről. A Jerikó épül a hatodik regénye.

 

Jerikó épül

(Jelenkor Kiadó, 2018)

A Jerikó épül autofikció, családtörténet, kultúrfilozófiai Baedeker, (kor)dokumentum, vallomásos líra, művészet- és irodalomelmélet, olvasónapló, memoár, nekrológ és negatív teológia, de talán elsősorban – regény, mégpedig olyan regény, amelynek formája e forma krízisének tudatában jön létre, rombolódik le, majd születik újjá ismét. Egy magánélet története, amely azonban csak tágabb kontextusban értelmezhető, amely kontextus ugyanakkor szintén egy privát szűrő közvetítésében jelenik meg – és így tovább a végtelenségig. Az út hozzávetőlegesen az élet keletkezésétől egyetlen marék hajcsomóig, Jerikótól Auschwitzig tart.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium a EUNIC magyarországi klaszterének tagjaként minden évben részt vesz az Irodalom Éjszakája című rendezvény szervezésében. Budapest és Debrecen mellett kulturális intézeteinken keresztül a szófiai, prágai, New York-i és pozsonyi rendezvényekbe is bekapcsolódunk.

Helyszín

Vojtina Bábszínház

Arany János Vojtina ars poétikája c. versének a költészetről vallott gondolatai ihlették 1975-ben a Vojtina Bábegyüttes névválasztását. A Vojtina 1993-tól Debrecen város hivatalos bábszínháza, mely nem csupán színházi produkciókkal, de tematikus játszóházakkal és kiállításokkal is várja a nézőket.

 

30 fő/Wc van/akadálymentes

Vojtina.JPG
FB.png
Insta.png
Youtube.png

© Irodalom éjszakája 2020 Minden jog fenntartva. A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.