Urmas Vadi

Észtország

Egy apa halála

Ford.: Patat Bence

Felolvassa:

Hajdu Imelda

Helyszín: Hedge Hair Cut & Coffee

Debrecen, Hal köz 3. 

hedge_logo_vect_feher.jpg

Urmas Vadi (1977) az a szerző, aki könyvajánlójában ezt írja: „Az olvasás időpocsékolás!”. Dolgozott az észt rádió kulturális műsorainak szerkesztőjeként, regényei mellett filmforgatókönyvet, librettót, színházi és könyvkritikákat is ír, színházban rendez. Hazájában több irodalmi elismerésben is részesült, 22 évesen – legfiatalabb szerzőként – elnyerte az Észt Drámairodalmi Ügynökség pályázatának első díját. Műveiben a fantáziavilág és a mindennapok keveredéséből abszurd humor születik.

 

Egy apa halála

in: Urmas Vadi breviárium

(Észt Intézet – Pluralica, 2020)

Mit hagy az ember maga után? Lehet, hogy csak adósságot és kölcsönkapott tárgyakat, melyek nem kerültek vissza eredeti tulajdonosukhoz. Az olvasót mulatságos fordulatokkal is meglepő történetben Laura mások emlékein és az „örökségen” keresztül próbálja megismerni az apját, akivel sohasem találkozott, és akiről addig anyját is hiába faggatta.
A novella az Észt Intézet és a Pluralica breviárium-sorozatának legújabb kötetében olvasható, melyet az Irodalom Éjszakája észt helyszínének látogatói hagyományosan ajándékba kapnak.

Urmas Vadi írásai felfedik az észt humor valódi természetét: honfitársai ott is találnak mosolyognivalót, ahol nem is várnánk, de a legjobban saját magukon tudnak nevetni.

Kreet Paljas, a Magyarországi Észt Intézet igazgatója

Helyszín

HEDGE HAIR CUT & COFFEE

Fodrász láncolatunk egyik legkedveltebb szalonja Debrecen szívében található. Professzionális férfi-női fodrászaink magasan képzett szaktudással szolgálják ki vendégeinket nap mint nap. A szépségszakma egy kávézóval lett ötvözve, a galériában szépülőknek a földszinten különleges kávékat  és süteményeket kínálunk. Nyári időszakban nagy terasszal várjuk vendégeinket immár 6. éve  a közkedvelt Hal köz placcon.

15 fő, WC van, nem akadálymentes

Hadge_hair.jpeg
FB.png
Insta.png
Youtube.png