Alice Zeniter

Franciaország

Szomorú vasárnap, avagy a semmi ágán

Ford.: Kovács Veronika

Felolvassa:

Herczeg Tamás 

csokonai_logo_web.png

Helyszín: Csokonai Színház,  színészbüfé

Debrecen, Kossuth u. 10.

Alice Zeniter (1986) Normandiában született. Egyetemi tanulmányait Párizsban, a nagy hírű École Normale Supérieure-ben, majd a Sorbonne Nouvelle egyetemen végezte. 2008-tól három évig Budapesten élt, dolgozott francia lektorként az Eötvös Kollégiumban, és beállt gyakornoknak a Schilling Árpád vezette Krétakör társulathoz. Legutóbbi, 2017-ben megjelent L’Art de perdre (A vesztés művészete) című regénye számos rangos irodalmi elismerést hozott neki, köztük a középiskolások Goncourt-díját. Ír, tanít, színházat csinál.

 

Szomorú vasárnap, avagy a semmi ágán

(L’Harmattan Kiadó, 2014)

Szomorú vasárnap, avagy a semmi ágán a fiatal francia írónő első magyarul megjelent regénye – mi sem természetesebb, hiszen a cselekmény, amelynek helyszíne Budapest, a Mándy család több generációjának életén (és már a címben is jelzett irodalmi, kulturális referenciákon) keresztül vezet a második világháborútól a posztkommunista időszakig.

Lebilincselő elbeszélés a Nyugati pályaudvar sínei mentén álló ház lakóiról, egyben bevezetés a 20. század második felének magyar történelmébe. Francia regény – magyarországi színterekkel. Logikus választás, nem?

Florent Heridel kulturális attasé

Helyszín

Csokonai Színház - színészbüfé

Ezen a különleges éjszakán a látogatók betekintést nyerhetnek a Csokonai Színház olyan részébe is, amely eddig zárva volt a közönség előtt. A színészbüfé a művészek és alkotók életében egy olyan központi helyet tölt be, amely a próbák és előadások idején a „nyugalom szigete”.

Bejárat az Ady park felől.

 

40 fő / WC van  / nem akadálymentes

FB.png
Insta.png
Youtube.png

© Irodalom éjszakája 2020 Minden jog fenntartva. A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.